Maartensdijklaan 623, 2541VC, Den Haag
+31 (0) 70 22 11 797
info@steedsvoldoende.nl

Huiswerkbegeleiding

Created with Sketch.

Huiswerkbegeleiding volgen?

Tegenwoordig worden vrijwel alle leerlingen overspoeld met enorm véél huiswerk. Veel van deze leerlingen ervaren dit als een stressvolle ervaring en weten zelf niet hoe zij zich in dit soort situatie’s moeten redden. Daarom biedt SteedsVoldoende.nl de helpende hand. Wij staan met een enthousiast team klaar om het beste uit de leerling te halen. Door de leerling te stimuleren en te begeleiden bij het maken van zijn huiswerk willen wij ervoor zorgen dat het correct maken van huiswerk, plannen en presteren vanzelfsprekend wordt.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Naast de reguliere lessen die de leerlingen op school krijgen is huiswerkbegeleiding een aanvullende lesmethode. Huiswerkbegeleiding is bedoeld om de leerling een duwtje in de rug te geven bij het inhalen van achterstanden, het verbeteren van de schoolprestaties of bepaalde vakken beter te leren kennen. Graag zouden wij deze leerling een betaalbare oplossing willen bieden. De huiswerkbegeleiding wordt geboden in blokken van twee uur.

De leerlingen die moeite hebben met één of meerdere vakken kunnen ook kiezen voor bijles.

Individuele huiswerkbegeleiding

SteedsVoldoende.nl vindt het cruciaal om individuele huiswerkbegeleiding te verstrekken. Zo kan de leerling die hier hulp bij nodig heeft afzonderlijk van de rest van de leerlingen worden geholpen. De huiswerk begeleider kan in dit geval alle aandacht op één leerling vestigen waardoor de leerling aan het einde van de rit hier meer van opgestoken heeft. Zo wordt er volledige aandacht gevestigd aan onder andere de volgende punten:

  • Plannen van huiswerk
  • Ondersteuning bij het begrijpen van het huiswerk
  • Structuur aanbrengen in het maken van huiswerk
  • Overhoren van aankomende toetsen

Klassikale huiswerkbegeleiding

Klassikale huiswerkbegeleiding wordt in veel gevallen in een lokaal gegeven. De begeleiding wordt verzorgd door twee zéér enthousiaste huiswerk begeleiders die ervoor zorgen dat de leerlingen alle ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Deze begeleiders zitten in een lokaal met maximaal vijf leerlingen. Op deze manier zorgen wij dat de leerlingen veel opsteken van de lessen. De huiswerk begeleider achterhaalt de struikelblokken door gesprekken te voeren met de leerling. Verder helpt de huiswerk begeleider de leerling met het inplannen en het maken van zijn huiswerk en controleert de huiswerk begeleider of de leerling ook daadwerkelijk progressie boekt in het maken van het huiswerk. Er is aandacht voor de kennis, maar ook voor de vaardigheden die nodig zijn om de vakken succesvol af te ronden. Ook wordt er aanvullend materiaal geboden ter ondersteuning van de schoolvakken. De begeleiders bespreken ook de toetsen met de leerlingen en er wordt geëvalueerd.

Voordelen van huiswerkbegeleiding

  • Huiswerk inplannen wordt een eitje
  • Huiswerk is altijd op tijd af
  • Meer tijd voor jezelf
  • Meer zelfvertrouwen
  • Geen reden meer tot stress!

Meer informatie of aanmelden?

Heeft u meer informatie nodig over de bijles? Klik dan hier. U wordt dan automatisch doorverwezen naar onze contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op, telefonisch of over de mail.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan! Klik dan hier en u wordt dan automatisch doorverwezen naar onze pagina voor de aanschaf van huiswerkbegeleiding. Zodra wij de door u gewenste aanvraag binnen hebben gekregen nemen wij dezelfde dag nog contact met u op. Daarna worden de vervolgstappen met u doorgenomen.